Lohipastrami punajuurisalaatilla | Kalareseptit | Hätälä

Lohipastrami punajuurisalaatilla

Hätälän Lohipastrami on valmis tarjottavaksi, ja savuinen punajuurikastike tulee sen mukana valmiina. Näyttävä ja maistuva tarjottava vaikkapa juhlapöytään! Kysy Lohipastramia kauppasi palvelutiskiltä.

Ainekset

Hätälän Lohipastramia ja savuista punajuurikastiketta
Punajuurisalaatti:
250 g punajuuria, kuorittuna ja leikattu ohuiksi suikaleiksi
150 g valkokaalia, leikattu ohuiksi suikaleiksi
100 g porkkanaa, leikattu ohuiksi suikaleiksi
(Granny Smith -omenaa ohuina suikaleina)
½-1 tl inkivääriä raastettuna
3 rkl majoneesia
3-4 rkl creme fraichea
1 tl Dijon-sinappia
Suolaa ja vastajauhettua pippuria
Etikkaliemi:
2 dl vettä
½ dl väkiviinaetikkaa
2 rkl raakaruokosokeria
Laakerinlehti
Suolaa ja pippuria myllystä

Valmistus

Valmistus: Kiehauta etikkaliemen ainekset ja jäähdytä. Marinoi kasviksia liemessä pari tuntia, siivilöi ja purista kuiviksi. Sekoita punajuurisalaatin ainekset keskenään ja mausta. Anna maustua jääkaapissa.

Leikkaa lohipastrami viipaleiksi ja asettele lautasille yhdessä salaatin ja kastikkeen kanssa. Koristele annos tuoreilla yrteillä.