Lohiwokki aasialaisittain | Reseptit | Hätälä Oy

Lohiwokki aasialaisittain

Jos pidät itämaisesta ruuasta, lohiwokki aasialaisella vivahteella on kokeilemisen arvoinen resepti. Katso helppo ohje ja ylläty positiivisesti!

Ainekset

400 g Hätälän lohisuikaleita tai lohta kuutioituna

1 pussi munanuudelia

1 kpl porkkanaa suikaloituna

100 g siitakesieniä, osterivinokkaita tai herkkusieniä paloiteltuna

100 g sokerihernettä suikaleina

2 rkl tuoretta inkivääriä raastettuna

2 rkl maustettua wokkiöljyä

2 rkl soijakastiketta

1 rkl limemehua

Korianteria hienonnettuna

Säilöttyä inkivääriä

Seesaminsiemeniä

Valmistus

Kypsennä nuudelit ja valuta vesi pois. Paahda seesaminsiemenet kuivalla pannulla.

Kuumenna wokkipannu kuumaksi ja paista lohikuutiot tai -suikaleet kypsäksi wokkiöljyssä. Mausta suolalla ja pippurilla. Ota kalat syrjään ja paista pannussa porkkana, inkivääri, sokeriherne ja sienet, kunnes ne ovat kypsiä. Lisää joukkoon lohikuutiot tai -suikaleet, munanuudelit, soijakastike, korianteri sekä limemehu.

Annostele lautaselle ja koristele seesaminsiemenillä. Tarjoile soijakastikkeen ja säilötyn inkiväärin kera.

Tiesitkö

Hyvän wokin salaisuus piilee todella kuumassa wokkipannussa, johon raaka-aineet lisätään kypsymisjärjestyksessä. Sekoittaminen tapahtuu ”heittämällä” pannua ja toisella kädellä lisätään komponentteja. Jotta valmistus etenee jouhevasti, on tärkeää valmistella raaka-aineet kypsennystä varten valmiiksi etukäteen.