Loimulohi-katkarapu-tartar | Kalareseptit | Hätälä

Loimulohi-katkarapu­tartar, uppomuna ja salaattia

1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (0)

Arvioi resepti tähdillä

Ladataan...
Tällä reseptillä valmistuu näyttävä tartar-annos vaikkapa viikonlopun brunssille tai juhlapöytään. Hätälän loimulohi tai loimukirjolohi valmistellaan tartarin muodossa tarjolle uppomunien ja raikkaan salaatin kera. Katso herkullinen loimulohiresepti ja kokeile!

Ainekset

200 g Hätälän Loimulohta tai Loimukirjolohta
150 g Katkarapuja, kuorittuja
50 g Majoneesia
40 g Crème fraîche
2 tl sitruunan mehua
Sitruunan kuorta
Leikattua ruohosipulia
Suolaa, valkopippuria
Uppomuna:
Kananmunia
2 l Vettä
1 tl Suolaa
3 rkl Väkiviinaetikkaa
Lisukkeet:
Salaattisekoitusta
Vinaigrette-kastiketta

Valmistus

Tartar:
Pilko lohi pienempiin paloihin ja sekoita kaikki aineet keskenään. Mausta.
Uppomuna:
Kuumenna vesi kiehuvaksi. Lisää suola ja etikka. Rikot munat yksitellen miedosti poreilevaan veteen ja hauduta niitä noin 4-5 minuuttia. Nosta vedestä reikäkauhalla ja kuivaa liinan päällä.

Tiesitkö

Nosta tartaria lautaselle, päälle uppomuna. Koristele yrteillä. Tarjoa lisänä esimerkiksi paahtoleipää tai rapeaa leipää.

Kommentoi reseptiä

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *