Loimulohi-katkarapu­tartar, uppomuna ja salaattia

Ainekset

200 g Hätälän Loimulohta
150 g Katkarapuja, kuorittuja
50 g Majoneesia
40 g Crème fraîche
2 tl sitruunan mehua
Sitruunan kuorta
Leikattua ruohosipulia
Suolaa, valkopippuria
Uppomuna:
Kananmunia
2 l Vettä
1 tl Suolaa
3 rkl Väkiviinaetikkaa
Lisukkeet:
Salaattisekoitusta
Vinaigrette-kastiketta

Valmistus

Tartar:
Pilko lohi pienempiin paloihin ja sekoita kaikki aineet keskenään. Mausta.
Uppomuna:
Kuumenna vesi kiehuvaksi. Lisää suola ja etikka. Rikot munat yksitellen miedosti poreilevaan veteen ja hauduta niitä noin 4-5 minuuttia. Nosta vedestä reikäkauhalla ja kuivaa liinan päällä.

Tiesitkö

Nosta tartaria lautaselle, päälle uppomuna. Koristele yrteillä. Tarjoa lisänä esimerkiksi paahtoleipää tai rapeaa leipää.