Thaimaalainen kalakeitto
Ainekset
240 g Hätälän lohifileetä tai kirjolohifileetä kuutioituna
1 l vettä
(Isoja kuorellisia kokonaisia rapuja)
½ dl rypsiöljyä
1 sitruunaruohon varsi
30 g galangalia tai inkivääriä hienonnettuna
2 kpl valkosipulin kynttä hienonnettuna
2 salottisipulia
chiliä hienonnettuna, oman maun mukaan
12 kpl miniluumutomaatteja halkaistuna
2 kpl limejä
8 kpl kaffirlimen lehtiä
1 rkl (tai maun mukaan) Nam Pla -kalakastiketta
200 g paksoita eli pinaattikiinankaalta (mini tai tavallista)
400 g kookoskermaa
tuoretta korianteria
Sokeria tai palmusokeri
Valmistus
Irrota ravuista päät ja kypsennä päät rypsiöljyssä. Anna jäähtyä. Siivilöi öljy talteen. Voit tässä vaiheessa kuoria ravut. Jätä pyrstön kärjet koristeeksi. Huom: jos et halua käyttää rapuja, resepti toimii myös ilman niitä.
Kuori sitruunaruohon varresta tarvittaessa yksi kerros ja poista "kanta". Murra rakenne ja hienonna paksummasta päästä vaalea osa.
Laita ½ dl öljyä laakeaan kattilaan. Lisää sipulit, galangal tai inkivääri, sitruunaruoho ja chili. Kuullota hetki.
Lisää ravut ja kypsennä molemmin puolin 1 minuutti. Ota ravut syrjään.
Lisää kattilaan kalakastike, 1 l vettä, tomaatit, limen lehdet ja ½–1 dl limenmehua. Keitä 5 minuuttia. Lisää kattilaan kaalinlehdet ja kookoskerma ja kiehauta.
Kuutioi lohifilee – katso helppo ohje videolta reseptin alta. Lisää keittoon kalapalat ja ravut. Kypsennä vielä hetki, niin että kala on kypsää. Ripottele pinnalle tuoretta korianteria. Voit halutessasi pyöristää keiton makua pienellä määrällä sokeria.
Katso video
Tiesitkö
Katso lisää kalakeittoreseptejä ja vinkit onnistuneeseen lopputulokseen Kalakeitto-teemasivultamme.