Nizzansalaatti lohesta, kevyt ja ruokaisa | Reseptit | Hätälä Oy

Nizzansalaatti lohesta

Nizzansalaatti lämminsavulohesta on kevyt, terveellinen ja ruokaisa salaatti. Tämä lohisalaatti sopii yhtä hyvin arkilounaaksi kuin viikonlopun ateriaksi.

Ainekset

n. 600 g Hätälän lämminsavulohifileetä

½ kg perunoita keitettynä (siikli)

100 g vihreitä papuja keitytettynä

4 kpl keitettyä kananmunaa

1 kpl punasipulia renkaina

4 kpl luumutomaattia lohkoina

½ kpl tuorekurkkua

1 ras anjovista

1 prk Kalamata-oliiveja

 

Kastike

½ dl Sitruunamehua

1 kpl Hienonnettu valkosipulin kynsi

½ rkl Dijon sinappia

½ tl Suolaa

½ tl Sokeria

2 rkl lehtipersiljaa hakattuna

1 dl rypsiöljyä

Valmistus

Tee ensin kastike sekoittamalla kaikki aineet keskenään.

Viipaloi perunat ja paloittele pavut. Leikkaa kananmunat ja tomaatit lohkoiksi sekä sipuli ohuiksi renkaiksi. Halkaise ja viipaloi kurkku. Lämmitä lohi.

Asettele ainekset kauniiksi kerrossalaatiksi laakeaan kulhoon. Lisää päällimmäiseksi munalohkoja, anjovisfileitä ja oliiveja. Lusikoi nizzansalaatille kastiketta. Koristele persiljalla.

Tarjoa salaatti tuoreen patongin kanssa.