Nizzansalaatti lohesta

Ainekset

½ kg Perunoita keitettynä (siikli)

100 g Vihreitä papuja keitytettynä

4 kpl Keittelyä kananmunaa

1 kpl Punasipulia renkaina

4 kpl Luumutomaattia lohkoina

½ kpl Tuorekurkkua

1 ras Anjovista

1 prk Kalamata oliiveja

600 g Lohta fileenä

Kastike

½ dl Sitruunamehua

1 kpl Hienonnettu valkosipulin kynsi

½ rkl Dijon sinappia

½ tl Suolaa

½ tl Sokeria

2 rkl lehtipersiljaa hakattuna

1 dl rypsiöljyä

Valmistus

Tee ensin kastike sekoittamalla kaikki aineet keskenään. Leikkaa lohi ohuiksi viipaleiksi ja paista kuumalla pannulla ilman öljyä tai voita.

Viipaloi perunat ja paloittele pavut. Leikkaa kananmunat ja tomaatit lohkoiksi sekä sipuli ohuiksi renkaiksi. Halkaise ja viipaloi kurkku.

Asettele ainekset kauniiksi kerros-salaatiksi laakeaan kulhoon. Lisää päällimmäiseksi munalohkoja, anjovisfileitä ja oliiveja. Lusikoi nizzansalaatille kastiketta. Koristele persiljalla.

Tarjoa salaatti tuoreen patongin kanssa.