Japanilainen kalakeitto ramen
Ainekset
240 g Hätälän loimulohta tai tuoretta lohifileetä tai kirjolohifileetä
200 g ramen-nuudeleita
Noin 1,5 l kala- tai kasvislientä
tuoretta valkosipulia
inkivääriä hienonnettuna
100 g sieniä (esim. siitake)
4 kananmunaa keitettynä
kevätsipulia
soijakastiketta
Merilevää (Nori)
seesaminsiemeniä (vaalea/musta)
Valmistus
Kuori keitetyt kananmunat ja leikkaa ne puolikkaiksi. Hienonna kevätsipuli.
Lohko sienet. Voit paistaa ne tilkassa öljyä tai kiehauttaa ne pienessä määrässä lientä.
Jos käytät tuoretta lohta, mausta se kevyesti suolalla ja paista tai grillaa. Jos käytät Hätälän loimulohta, voit lämmittää sitä hieman pannulla. Pieni kala tarvittaessa annospaloiksi.
Kuumenna liemi ja mausta se halutessasi valkosipulilla ja inkiväärillä. Keitä nuudelit vedessä, valuta ja annostele syviin kulhoihin. Lisää kulhoihin omiin ryhmiin sienet, kananmunat, kevätsipulit ja kala. Annostele kuuma liemi kulhoihin.
Kalan päälle voi ripotella paahdettuja seesaminsiemeniä. Keiton kanssa voi tarjota myös kuivattua merilevää esimerkiksi levynä. Jos haluat, voit maustaa keittoa vielä soijakastikkeella.
Tiesitkö
Katso lisää kalakeittoreseptejä ja vinkit onnistuneeseen lopputulokseen Kalakeitto-teemasivultamme.