Joulun lohipaisti
Ainekset
2 kpl Hätälän lohifileetä tai kirjolohifileetä (yht. n. 2 kg)
suolaa ja mustapippuria
3 rkl pankojauhoa
1 rkl rosépippuria
1 tl kokonaista neilikkaa
Yrttinen tuorejuustotäyte:
200 g tuorejuustoa
2 rkl tuoretta hienonnettua lehtipersiljaa
2 rkl tuoretta hienonnettua ruohosipulia
1 tl mustapippuria myllystä
1 tl rouhittua rosépippuria
Sinappikastike:
4 rkl makeaa sinappia
1 rkl juoksevaa hunajaa
2 rkl rypsiöljyä
1/2 sitruunan mehu
Valmistus
Tee tuorejuustotäyte sekoittamalla hienonnetut yrtit, mausteet ja tuorejuusto tasaiseksi tahnaksi. Tee sinappikastike sekoittamalla kastikkeen raaka-aineet keskenään.
Poista fileistä nahka ja mausta molemmin puolin suolalla ja pippurilla. Leikkaa fileistä pyrstöosa pois. Näin saat kahdesta pyrstön osasta kolmannen fileekerroksen paistiin.
Suojaa uunivuoka leivinpaperilla ja nosta kokonainen filee alimmaiseksi. Sivele fileen pintaan sinappikastike ja tuorejuustotäyte. Nosta päälle pyrstön osat ja kerrosta uudelleen kastikkeella sekä täytteellä. Laita viimeinen filee päällä ja sido kiinni paistonarulla. Sivele loput sinappikastikkeet, ripottele pankojauhot ja mausteet.
Kypsennä lohipaistia uunissa 175 asteessa noin 30 minuuttia. Anna paistin hieman jäähtyä ja nosta se sitten tarjoiluastiaan leivinpaperin avulla. Koristele yrtein ja esim. herneillä.
Herkullisen näköinen; menee kyllä kokeiluun !!!! klo 16,12