Lipeäkalan valmistus
Ainekset
Hätälän MSC-sertifioitua lipeäkalaa
suolaa
Valmistus
Varaa lipeäkalaa 300–500 g / annos. Lämmitä uuni 175 asteeseen. Laita kala nahkapuoli alaspäin uuninkestävään vuokaan.
Kypsennysaika riippuu kalafileen paksuudesta. Keskimääräinen paistoaika on 35–40 minuuttia. Käyttämällä digitaalista paistomittaria voit optimoida tarkan paistoajan. Kala on tarjoiluvalmis, kun se saavuttaa 70 °C:n sisälämmön.
Lisää suolaa kypsennyksen jälkeen oman maun mukaan noin 2 tl kalakiloa kohti.
Kiitos selkeästä ohjeesta, eihän tuon kalan valmistusta voi mitenkään mokata kun noin tekee.
Hei, mukava kuulla, että ohjeesta on apua!
Onko tähän oikotietä? Olen näkövammainen. Lämpömittarin seuraaminen on mahdotonta. Lissä ajassa kala kypsyy uunissa, tai löytyykö kaupoista valmiiksi kypsennettyä lipeäkalaa jota voisi käyttää?
Hei, kiitos viestistäsi! Keskimääräinen paistoaika on 35–40 minuuttia ja riippuu fileen paksuudesta. Valmiiksi kypsennetty lipeäkala ei valitettavasti kuulu valikoimiimme.
Entäs kun haluaisi saada kalan nahattomaksi miten neuvoisitte sen tekemään.
Hei, nahka kannattaa poistaa vasta paistamisen jälkeen kypsästä lipeäkalasta, niin se irtoaa helpoiten.