Lipeäkala-annos | Kalareseptit | Hätälä

Lipeäkalan valmistus

1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (16)

Arvioi resepti tähdillä

Ladataan...
Tällä ohjeella valmistat Hätälän nimeään herkullisemman Lipeäkalan helposti ja kätevästi uunissa. Katso helppo lipeäkalaresepti!

Ainekset

Hätälän MSC-sertifioitua lipeäkalaa

suolaa

Valmistus

Varaa lipeäkalaa 300–500 g / annos. Lämmitä uuni 175 asteeseen. Laita kala nahkapuoli alaspäin uuninkestävään vuokaan.

Kypsennysaika riippuu kalafileen paksuudesta. Keskimääräinen paistoaika on 35–40 minuuttia. Käyttämällä digitaalista paistomittaria voit optimoida tarkan paistoajan. Kala on tarjoiluvalmis, kun se saavuttaa 70 °C:n sisälämmön.

Lisää suolaa kypsennyksen jälkeen oman maun mukaan noin 2 tl kalakiloa kohti.

Katso video

Kommentit

  1. Irene Perämäki
    21.12.2021 klo 10:50

    Kiitos selkeästä ohjeesta, eihän tuon kalan valmistusta voi mitenkään mokata kun noin tekee.

    • Hätälä
      21.12.2021 klo 10:53

      Hei, mukava kuulla, että ohjeesta on apua!

  2. Marita Vainio
    27.11.2022 klo 13:19

    Onko tähän oikotietä? Olen näkövammainen. Lämpömittarin seuraaminen on mahdotonta. Lissä ajassa kala kypsyy uunissa, tai löytyykö kaupoista valmiiksi kypsennettyä lipeäkalaa jota voisi käyttää?

    • Hätälä
      28.11.2022 klo 09:13

      Hei, kiitos viestistäsi! Keskimääräinen paistoaika on 35–40 minuuttia ja riippuu fileen paksuudesta. Valmiiksi kypsennetty lipeäkala ei valitettavasti kuulu valikoimiimme.

  3. Kaarina Tammi
    13.12.2022 klo 12:13

    Entäs kun haluaisi saada kalan nahattomaksi miten neuvoisitte sen tekemään.

    • Hätälä
      13.12.2022 klo 12:54

      Hei, nahka kannattaa poistaa vasta paistamisen jälkeen kypsästä lipeäkalasta, niin se irtoaa helpoiten.

Kommentoi reseptiä

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *