Lipeäkalasufle kohokas-resepti | Reseptit | Hätälä Oy

Lipeäkalasuflé

1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (1)

Arvioi resepti tähdillä

Ladataan...
Loihdi Lipeäkalasta á la carte -ateria pöytääsi! Katso Lipeäkalasufle-resepti ja tarjoile kohokas perunoiden, voisulan ja salaatin kanssa.

Ainekset

3 dl kypsää, perattua Hätälän lipeäkalaa

3 kpl kananmunaa

3 dl vispikermaa

2 rkl voita

2 rkl vehnäjauhoja

suolaa, vastajauhettua pippuria

Valmistus

Valmista ensin lipeäkala uunissa. (  Lipeäkalan valmistus ). Sulata voi kattilassa, lisää vehnäjauhot ja kerma ja sekoita tasaiseksi. Keitä miedolla lämmöllä 5 min. koko ajan sekoittaen. Anna kastikkeen jäähtyä ja lisää keltuaiset yksi kerrallaan. Sekoita 5 min. ja lisää kala hienonnettuna. Mausta suolalla ja pippurilla.

Voitele ja jauhota korkeareunainen vuoka. Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää ne varovasti seokseen. Kaada seos vuokaan ja paista kohokas 200 - 225 -asteisessa uunissa reilut 40 min.

Tarjoile kohokas heti keitettyjen perunoiden, voisulan ja salaatin kanssa.

Kommentit

  1. Jaana Wilska
    01.12.2022 klo 19:17

    Reseptejä saa laittaa. Vinkkejä ym. Kiitos👍👌💒

  2. Kirsti Ahlbom
    03.01.2024 klo 12:34

    Resepti on oikein hyvä, lopputulos näytti ja maistui hyvältä. Tähtiä piti antaa reilusti enemmän kuin yks, valmistus oli helppo ja paistoaika kohdallaan, tähtien antaminen oli ainoa vaikeus

Kommentoi reseptiä

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *