Ahven
Ahven armas, köyryniska on kotimaisten luonnonkalojen joukossa tunnettu auringonpalvoja. Ahven eli Perca fluviatilis alkaa nimittäin käydä kalastajien pyydyksiin säiden lämmetessä kesää kohti ja on parhaimmassa lihassaan syyskesästä aina jäiden tuloon saakka. Ahven on Suomen yleisin kalalaji ja Suomen kansalliskala.
TUOREET AHVENFILEET SUOMESTA
Hätälän ahventa tulee mm. Perämeren rannikolta ja Oulujärveltä. Suomalaiset ammattikalastajat pyytävät ahventa pääasiassa verkoilla. Hätälän kalastajat noudattavat vastuullisuutta ahvenen, kuten muidenkin kotimaisten luonnonkalojen pyynnissä. Ahvenet tainnutetaan ja verestetään sekä jäitetään heti pyynnin jälkeen, että ne pysyvät tuoreena. Tutustu Hätälän kalastajiin.
MITÄ AHVENESTA VOI KOKATA
Ahvenen liha on vaaleaa ja maukasta, ja ahvenen voi valmistaa monin eri tavoin. Esimerkiksi Ahvenfileitä ja kasviksia paketissa on kevyt ja terveellinen uuniruoka. Grillatut ahvenvartaat viimeistellään herkullisella yrtti-voikastikkeella. Paahdettu ahven feta-yrttiperunoilla puolestaan valmistuu kätevästi yhden pellin taktiikalla, ja Paistettu ahven ja lyttyperunat tarjoillaan rentona kalaplatterina. Kannattaa kokeilla myös perinteistä ahvenkeittoa, tai ahventäytteisiä lettuja vaikka välipalaksi. Skrollaa alemmas myös muihin herkullisiin ahvenresepteihin!
Vinkki: varsinaisten ahvenreseptien lisäksi ahven toimii myös kuharesepteissä ja siikaresepteissä.
MISTÄ AHVENTA SAA
Kysy Hätälän ahventa kauppasi palvelutiskistä, tai valitse Hätälän rasiapakatut tuoreet ahvenfileet 250 g:n pakkauksessa.
Tutustu myös muihin kotimaisiin kauden kaloihin ja katso, mitä kaloja on nyt parhaiten saatavilla Kauden kala -sivulla.